Mine hobbyer Kniver Smykker Malerier Trearbeid Jakt og fiske Fluebinding Ølbrygging Bueskyting  
Hjem
Litt om meg
Epidemiologi
Hobbyer
Katalog
Kontakt
 
 

Jeg lagde min første kniv i 1999, og lager 4 - 5 kniver i året. Det er altså ikke snakk om noen masseproduksjon. Jeg lager hele knivstell fra topp til tå, og arbeidet krever mestring av mange håndverksmessige fasetter som for eksempel smiing av trelags laminert knivblad, sying av knivslire, sølvarbeid, gravering og scrimshaw.


Jeg lager mine kniver på lest, og har en håndfull ulike størrelser og former både for brukskniver og bunadkniver. Det gjør at jeg kan variere materialvalg, farger, sølvarbeid og påkostniinger og på den måten lage unike kniver der ingen er like.


Jeg er medlem av Vestfold Knivlag, Norsk Knivforening og Norsk Smedforening. Klikk på logoene til høyre for mer informasjon.

Nedenfor ser du bilder av et lite utvalg kniver fra min tiårige produksjon, fra de første spede forsøk på enkle brukskniver til mer avanserte bunadkniver med mye sølv- og graveringsarbeid.


Prisene på mine kniver kan variere fra ca 1000 kroner for de aller enkleste bruksknivene til ca 4000 kroner for de mest påkostede bunadknivene med mye sølvarbeid. Hvis du er interessert i å kjøpe kniv fra meg, kan du først sjekke her om jeg tilfeldigvis har liggende noen for salg, eller du kan sende meg en melding via Kontaktsiden og forhøre deg om muligheten for å bestille. Jeg minner om at dette er fritidsarbeid for meg, og at du avden grunn må påregne noe leveringstid.
Kniv008

© 2012 -  Disse hjemmesidene er laget av Pål G. Nord. For ytterligere informasjon, se Kontakt-siden.